2010.12.19.
12:13

Írta: diobisztro

Advent negyedik angyala lila ruhában érkezett

Igen, már itt tartunk egy hét múlva javában karácsony!!! Az ünnepkör negyedik angyala lila ruhában érkezett és lantot tartott a kezében. A várakozás, az eljövetel hete, érdekes égi eseményeket tartogat számunkra telihold lesz kedden, 21-én, majd karácsony napján már fogyó…

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár

2010.12.17.
21:05

Írta: diobisztro

A tökéletes palacsinta

Emlékeztek? Szántódpusztán, egy öreg cigányasszonytól tanultam meg palacsintát sütni 14 évesen, és úgy gondoltam, palacsintasütésben verhetetlen vagyok (meg persze Betti). De ma a papa rám cáfolt, mert olyan palacsintát rittyentet, hogy üresen elfogyott a fele, a másik fele meg…

2 komment

Címkék: tudástár desszert édes

2010.12.16.
14:25

Írta: diobisztro

A tökéletes grízgaluska

Mindig tudtam, mikor főzött anya, és mikor apa grízgaluskát a levesbe. Anyáé betonkemény volt, lazán elment volna önvédelmi eszköznek. Apáé viszont puha, omlós. Amikor a mamáé is ilyen lett, rögtön gyanakodni kezdtem, hogy a papa keze volt a dologban, és általában bejött a…

2 komment

Címkék: tudástár leves

2010.12.15.
14:13

Írta: diobisztro

Angyalka GBT 2010

Még nem voltam ilyen találkozón és nem vettünk részt  a Dió Bisztróval a játékban sem. Ennek egyszerű oka van, viszonylag újak vagyunk a GB táborában. Igaz, már korábban is olvastuk, főztük a recepteket, de élőben, igaziból még nem találkoztam más hasonló a főzés…

6 komment

2010.12.14.
18:51

Írta: diobisztro

Miért jó a lazac?

Ez a lazac egy nagyon egyszerű recept, só, bors olíva olajon kisütve. Mindenből bőven mehet rá, citrommal meglocsolva, krumpli püré, pirítós, rukkola saláta és készen is van az ebéd, vagy a vacsora. Miért is jó, ha több halat eszünk, miért is jó nekünk a lazac? A viszonylag…

2 komment

Címkék: tudástár

süti beállítások módosítása