2011.01.07.
08:13

Írta: diobisztro

Pangasius/cápaharcsa dió olajas ruccola salátával RULZ

Nagyon megörültem az e havi  Paprika Magazinban (ami tele van pangasius/cápaharcsa receptekkel) olvasott receptnek két okból is: utálom, ha ki kell dobnom a szikkadt kenyeret, mert az urak csak a frisset (max. egy naposat) hajlandók megenni. 2. Lőttem magamnak múltkor az…

5 komment

Címkék: hal

2011.01.07.
01:18

Írta: diobisztro

Vízkereszt, vagy amit akartok ...

Ma van Vízkereszt napja, mával zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsangi időszak, így tessék leszedni a karácsonyfákat :) Mint már említettem volt itt, ez az egyik legrégebbi egyházi ünnep, és IV. századig ezen a napon ünnepelték Jézus…

2 komment

Címkék: tudástár

2011.01.06.
08:43

Írta: diobisztro

Nigella magyaros szendvicse

Egyszer csak ezt hallom a  a háttérből,: "…valahogy így képzelem én el a magyaros szendvicset” mindezt Nigella szájából. Hirtelen felkaptam a fejem!? Milyen szendvics lehet? Teljes kiőrlésű fekete kenyér, rajta krémsajt, és fekete cseresznye lekvár. Majdnem :D Annyira helyes…

8 komment

Címkék: reggeli

2011.01.05.
09:04

Írta: diobisztro

Hólabda 2 in 1

A kókuszt valaki vagy szereti vagy nem. Én időszakos rajongó vagyok, most éppen igen, és minden formában, csoki, süti, ahogy éppen adódik. Ez a süti nagyon egyszerű, készítés közben is öröm vele dolgozni, mert csodálatos habos, fényes, könnyű az egész massza. Tudod, hogy…

9 komment

Címkék: desszert édes

2011.01.04.
15:15

Írta: diobisztro

A konyha hiearchiája, és hol vannak a női séfek?

Emlékeztek? Meséltem, hogy a gyerekkorom nyarait különböző balatoni vendéglátó egységek konyháin töltöttem. Meg tulajdonképpen nem csak a nyarakat, hanem a papa (és régebben a mama) aktuális munkahelyein is elég sokat megfordultam, így érdeklődéssel olvastam egy cikket, hogy…

9 komment

Címkék: tudástár

2011.01.03.
15:14

Írta: diobisztro

Megújult a Dió Bisztró Blogja!

...kicsit átfazoníroztuk, kimazsoláztuk, átszerveztük... Nektek. Értetek. Szeressétek :) Várjuk a véleményeket! A&D. 

4 komment

2011.01.03.
09:34

Írta: diobisztro

A hét napjai és az idő

Üdvözlünk kedves olvasó 2011-ben! Boldog Újévet kívánok az új esztendőbe!Fehér kenyér dagadjon a nyárfateknőbe!Hús, kenyér és ruha legyen mindig bőven,A patikát felejtsük el az új esztendőbe!(felvidéki, Ipoly menti palócok újévi köszöntője)Idén - vagy tavaly?! -…

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár

süti beállítások módosítása