2010.10.03.
10:37

Írta: diobisztro

"Basszus, ezek szerint én szeretem a kelbimbót?" - Karamellizált kelbimbó csirkemellel

Tegnap nagy főzésben voltunk Dórával amíg aludt a kicsi, az apja meg WoW-ozott (na, erről még fogok később írni). A gyereknél tudtuk, hogy 4 fele ébred, és akkor enni kell neki adni, mert kitör a forradalom (az apja is ilyen - ha tele a hasa, kenyérre lehet kenni, ha nem, egyszerűen…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

2010.10.02.
06:44

Írta: diobisztro

Együnk valami finomat - mondjuk finomfőzeléket sonka chips-szel..

Én sosem voltam valami nagy főzelékfőző - nagyon szerettem mindig is, de az első krumplifőzelékem után, aminek már a krumplija a kutyánál landolt - anya nem is értette, miért csináltam, és miért nem vártam meg vele -, úgy gondoltam, hogy a családom majd ellát főzelékekkel. De…

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék

2010.10.01.
12:28

Írta: diobisztro

Csoki torta bikáknak, az anyag benne van !!!!

A csokoládéval viszonyom van, bika lévén szeretem azokat a dolgokat, aminek súlya van, drága, szép, finom, jó illatú, értékes, csillogó. Ez a torta minden! Nagyon csokis, 50 dkg étcsokoládé kell hozzá 60% feletti kakaó tartalommal ez már anyag:-))). A torta azok közül a torták…

2 komment

Címkék: desszert édes

2010.09.30.
13:05

Írta: diobisztro

Kacsa szárnytő konfit

A menü főételeMint már jeleztem, kimerítettem a konfitálás témakörét, amit még tanulmányozni fogok, az a tárolása a húsbefőttnek, már megvan a koncepció:) Találtam egy lassú főző edényt, most ennek a felkutatásába fogok, tökéletesítve a sütést, nem volt velem a…

Szólj hozzá!

Címkék: kacsa

2010.09.29.
10:40

Írta: diobisztro

Kacsa zúza konfitálva

A zúza a menü főételének része volt. A kísérlet a méltatlanul mellőzött belsőségek nem szokványos elkészítésére irányult. A kacsa zúzát elsősorban a mérete miatt választottam, mert nagyobb, mint a csirke zúza, és kisebb, mint a liba zúzája, hús mellé kínáltam, mint…

3 komment

Címkék: kacsa

2010.09.28.
14:10

Írta: diobisztro

Libamáj hagymalekvárral és zeller-körte pürével

Kedvenc vendégeim menüje.Van egy kedves társaság, akikkel valahogy úgy alakult az élet, hogy egy évben 1x találkozom. Nagyon jó fejek, szeretik az életet, hedonista filantrópok. Szeretek nekik főzni, fejlett kritikai érzékkel vannak megáldva jó az ízlésük, mi több szeretnek enni.…

Szólj hozzá!

Címkék: libamáj

süti beállítások módosítása