2011.01.05.
09:04
Írta: diobisztro
Hólabda 2 in 1
A kókuszt valaki vagy szereti vagy nem. Én időszakos rajongó vagyok, most éppen igen, és minden formában, csoki, süti, ahogy éppen adódik. Ez a süti nagyon egyszerű, készítés közben is öröm vele dolgozni, mert csodálatos habos, fényes, könnyű az egész massza. Tudod, hogy sikerülni fog. Nagy előnye, hogy a tésztaalapot előre meg lehet sütni, akkor töltöd be, amikor időd van, a lehulló szélekből, csuda finom golyókat lehet gyúrni. Azt inkább csokisra szoktam ízesíteni, jó sok rummal, alkohollal, lecsöpögtetett meggy befőtt a közepébe, kakaóporban, vagy darált dióban megforgatva. Két legyet ütünk egy csapásra, lesz vaníliás kókuszos, + egy csokis meggyes édességünk.
Hozzávalók
8 tojás
8 ek forró víz
40 dkg porcukor
25 dkg rétes liszt
1 sütőpor
1 ek kakaó por
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
5 ek liszt
1/2 liter tej
kókusz reszelék
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 40 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, úgy hogy közben kanalanként hozzá adjuk a forró vizet. A lisztet a sütőporral kakaó porral összekeverjük, a kikevert tojássárgájához adjuk. A keményre felvert fehérjét óvatosan a masszához keverjük és 180 fokon megsütjük.
A krém:
A lisztet a tejjel összefőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kettőt robotgéppel összedolgozzuk.
A tésztát a sütőhöz tartozó nagy tepsiben süssük meg, két adagra osztva. Amikor kihűl kiszaggatjuk,a krémmel összeragasztunk 2 darabot, a külső részt is megkenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csokit, vagy kakaópor vaj keverékéből készült mázat teszünk. Nem annyira macerás, mint amilyennek tűnik, ha mondjuk este sütünk, másnap megtöltjük akkor fel sem tűnik a macera :D
9 komment
Címkék: desszert édes
A bejegyzés trackback címe:
https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr932620400
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Gabojsza 2011.01.05. 09:04:00
Sajnos még nem...de majd felteszem és akkor szólok!:-)
diobisztro 2011.01.05. 09:04:00
HÚÚÚ ez nagyon jól hangzik!! Recept nálad, az oldalon? Imádom a csörögét!
Gabojsza 2011.01.05. 09:04:00
Másik nevet én sem tudok, de a hólabda, na az felénk teljesen más, azt bő olajban, egy szétnyitható formában sütik az öregek, olyan csöröge-féle tésztából.
diobisztro 2011.01.05. 09:04:00
...kozák sapka, Schneeball,süveges süti, ennyi féle elnevezést találtam még, de az az egy, amit keresek még véletlenül sem:DD hátha...
Anonymous 2011.01.05. 09:04:00
én sem emlékszem a másik nevére :)
diobisztro 2011.01.05. 09:04:00
te, ne tudd:DD mennyit gondolkodtam rajta tudtam, hogy valamilyen sapka:) + még van vmilyen német elnevezésű sapka neve is...
Gabojsza 2011.01.05. 09:04:00
Nálunk ezt kozák sapkának hívják:-)
diobisztro 2011.01.05. 09:04:00
Lehetne szebb is:DD de néha túlteng bennem a buzgóság és nem vártam meg amíg csoki megszilárdul egy kicsit jobban:))
Bianka 2011.01.05. 09:04:00
Én most két ünnep között ettem életemben először és nagyon finom
Nagyon guszták
Nagyon guszták