2010.12.21.
13:17

Írta: diobisztro

Mágikus lencse

Mint írtam a http://diobisztro.blog.hu/2010/12/19/advent_negyedik_angyala_lila_ruhaban_erkezett a mai nappal elértük az év legmélyebb pontját a csillagok szerint és lehetőségünk van, újra nekivágni újult erővel az évnek.

A lencsemágia a következő: "A téli napforduló idején 3 napig érdemes lencsét fogyasztani (melyet mi magunk főzünk szívünkben szeretettel!). Minden nap legalább 7 kanállal, ha lehet a déli órákban. A lencse elfogyasztása legyen külön SZER-TARTÁS, azaz csendben, befelé figyelve, gyertyafény mellett végezzük. Az első nap (dec. 22.) az anyagi bőségre és a fizikai egészségre gondoljunk, a második nap (dec. 23.) lelki, a harmadik nap (dec. 24.) pedig szellemi áldást kérjünk az Égiektől! Így fog szerencsét, bőséget és szépséget hozni mindhárom szinten az életünkben a lencse varázsa a következő időszakra.  "

Ha már így alakult ne maradjuk ki a jóból, a MI mágikus lencsénk, 3 napra 4 embernek, és a barátainak:

1kg lencse
1 nagy tejföl
1 pár lángolt enyhén csípős finom kalbász
1 nagy fej hagyma
6 cikk fokhagyma
6 db babérlevél
2 tk piros paprika őrlemény
1 ek libazsír, ha már bőségről van szó adjuk meg a módját:D
1 ek biozöldség őrlemény
bőven só
ecet, cukor, kicsi mustár a rántásba, mert rántjuk ugye az nem kérdés :D csak, hogy bőség legyen...

A lencsét 4 órára beáztatjuk. Az áztató lében feltesszük főni, hagymával, fokhagymával, fűszerezzük, mindent bele!!!
Amikor elkészül a megolvasztott libazsíron megpároljuk a fokhagymát,  tovább pirítjuk a lisztettel, kinek kinek ízlése szerint én nem szeretem túl sűrűn, tehát vékony rántást készítek. Beleteszem a piros paprikát, tejfölt, mustárt, felhígítom a főzőlével, kiegyenlítem a hőmésékletet, hogy nem legyen csomós amikor összeforralom, és cukorral ecettel beállítom az ízeket. Elkészültünk.
A legjobb az egészben, hogy együtt főztünk, mindenki belefőzte a saját bőség iránti szenvedélyét, a későbbiekben beszámolunk, hogyan működött a dolog, minden tőlünk telhetőt megtettünk, ezt bizton állíthatom :D

4 komment

Címkék: tudástár

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr842620383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diobisztro 2010.12.21. 13:17:00

Hellóóóó!! De jó:)) ne legyen akadálya a bőségnek, ha már úgyis főzünk:DDD Miért ne:D

Ízlésszindróma 2010.12.21. 13:17:00

Szia:), hát nagyon tetszett a korábbi írásod is, de a mágikus lencse is nagyon jól hangzott. Aztán persze el is felejtettem, de micsoda "véletlen" este kotorásztam a fagyasztóban és találtam egy kis lefagyasztott lencse főzeléket (mustárral, kolbásszal:) és be is hoztam az irodába ma ebédre és próbálom beosztani 3 napra!!!

diobisztro 2010.12.21. 13:17:00

Rajta, rajta kisasszony:))Maga szép is, boldog is, a többi csak ráadás:DDD

Bianka 2010.12.21. 13:17:00

Mágikus :))))
Még sosem készítettem, de ideje lenni mggazdagodni :)
süti beállítások módosítása