2010.12.29.
14:01

Írta: diobisztro

Tejszínes epertorta

Nálunk ugyebár a csokitortáknak, illetve az orosz krémtortának van hegemóniája, így anyósommal mindig megragadjuk az alkalmat, hogy magunknak olyat tortát süssünk, amilyet mi szeretünk. Karácsony napjára egy pihe-puha kalóriabombát találtunk ki magunknak: egy jóféle habos epertortát.

Hozzávalók
tészta
4 tojásos piskóta receptet ld. itt azzal az eltéréssel, hogy az arányosan csökkentett hozzávalók mellé került 2 ek kakaópor is, illetve kerek csatos tortaformában sütjük ki. Csak egy lap kell!
krém
2 zacskó vaníliás puding
9dl tejben felfőzve
1 zacsi zselatinnal
2 zacsi bourbun vaníliás cukorral
8 ek cukorral összekeverve
Annak érdekében, hogy ne bőrösödjön be, elkészülte után a felhasználásig időről-időre megkevertük
epres réteg
4dl habtejszín
6 kk porcukorral habbá verünk, és mielőtt kész, hozzá adunk 
1 zacsi zselatin fixet és
1 zacsi habfixet.
A kiolvasztott 1kg. epret kiválogatjuk (pár szem kell a tetejére), lecsöpögtetjük, és villával pépesre törjük, illetve ezután óvatosan átpasszírozzuk. A passzírozás során keletkezett levet stb. mi Teekanne gyümölcsteába zuttyantottuk vele, el is fogyott hamarosan. A pépet óvatosan összeforgatjuk a habbal.
díszítés:
eperdarabokkal díszítjük.
Összeállítani praktikus a kapcsos tortaformát használni, de ahogy kész, praktikus levenni róla a formát. Az epres tejszínből jusson torta oldalára is. Aznap sem rossz, de mivel nem egy hű de édes süteményt kapunk, másnapra valahogy összeállnak-összeérnek az ízek, és onnantól letehetetlen. Hűtőben max. 3 napig tároljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert édes

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr122620390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása