2010.12.31.
05:42

Írta: diobisztro

Bulira gyors sós diós



Ez a recept egy kísérlet eredménye, ugyanis pogácsa sütésben nem jeleskedem, nincs sikerélményem a témába. Százszor megsütök bármilyen más sütit ez nem megy, vagy csak nincs jó receptem:D (Dóra a dédi receptje tuti, Vali is megmondhatja :)) Ezt a hiányosságot pótolandó Napmátkánál találtam a megoldást, működik, gyors, finom, nem szárad ki, borozáshoz, buliba tökéletes. Most szerintem egy kicsit nagy lett, ez a lustaságom miatt van, mert nem akartam nyújtani a tésztát. A hozzávalókat összegyúrtam egy hengernek, hűtőbe tettem, másnap a hengert felszeleteltem és megsütöttem, /a tészta fagyasztható/előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 perc, de sülés közben figyeltem, vastag volt a tészta, de kinek kinek ízlése szerint lehet vékonyabb is illetve a diót darálva is bele lehet tenni. Ha kisebbekre formázzuk krémsajttal, kaviárral, bármilyen kencéhez nagyon finom alap.

Hozzávalók:
20 dkg sima liszt
10 dkg vaj nálam most RÁMA
10 dkg sajt
10 dkg durvára vágott dió
1 tojás
késhegynyi szódabikarbóna
1 kkanál só


2 komment

Címkék: desszert sós

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr432620394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diobisztro 2010.12.31. 05:42:00

Bianka BUÉK neked, és este Dóra nekünk is megcsinálja, így majd referálok :) A.

Bianka 2010.12.31. 05:42:00

Nagyon finom
süti beállítások módosítása