Minden kedden a papa és a mama vigyáz Kornélra, hogy el tudjam intézni apró-cseprő dolgaimat - ma a papa azzal lepett meg, hogy reggelit is hozott, ami persze nem AKKORA nagy meglepetés, de hidegkonyhai dolgokat nem nagyon szeret csinálni.
Hozzávalók10 dkg juh- vagy kecskesajt (lágy)15 dkg vaj vagy ráma1 cs snidling apróra vágvaőrölt bors ízlés szerint
Nyeles lábast vagy gyors-forralót vízgőz fölé teszünk, beletesszük a sajtot és a va-jat, és közben habverővel ke-vergetjük. Amikor elkezd ol-vadni, hozzáadom a borsot meg a snidlinget, és addig kavarom tovább, amíg el nem olvad a vaj. Leveszem a gázról, 5 percet hagyom hűl-ni, majd innentől mixerrel/ robotgéppel 5 percig tovább keverem. Hagyom teljesen kihűlni, és még egyszer még 5 percig átkeverem robotgéppel. Folpack segítségével csinos rudat csinálunk belőle, becsomagoljuk, és 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap szeletelhető. Pirítóssal, paprikával, paradicsommal az igazi. Kis-gyereknek kicsit ütős az íze - Kornél még soha nem ejtette ki ennyire tisztán a "fúj" szót :). A papa azt mondta, hogy maradék különböző sajtokkal, vajjal és szalámi-kolbász maradékból hasonló ejárással csodás sajtkrém is készíthető. Majd legközelebb :)