2010.11.16.
15:59

Írta: diobisztro

Reggeliztem a papával

Minden kedden a papa és a mama vigyáz Kornélra, hogy el tudjam intézni apró-cseprő dolgaimat - ma a papa azzal lepett meg, hogy reggelit is hozott, ami persze nem AKKORA nagy meglepetés, de hidegkonyhai dolgokat nem nagyon szeret csinálni.

Hozzávalók
10 dkg juh- vagy kecskesajt (lágy)
15 dkg vaj vagy ráma
1 cs snidling apróra vágva
őrölt bors ízlés szerint

Nyeles lábast vagy gyors-forralót vízgőz fölé teszünk, beletesszük a sajtot és a va-jat, és közben habverővel ke-vergetjük. Amikor elkezd ol-vadni, hozzáadom a borsot meg a snidlinget, és addig kavarom tovább, amíg el nem olvad a vaj. Leveszem a gázról, 5 percet hagyom hűl-ni, majd innentől mixerrel/ robotgéppel 5 percig tovább keverem. Hagyom teljesen kihűlni, és még egyszer még 5 percig átkeverem robotgéppel. Folpack segítségével csinos rudat csinálunk belőle, becsomagoljuk, és 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap szeletelhető. Pirítóssal, paprikával, paradicsommal az igazi. Kis-gyereknek kicsit ütős az íze - Kornél még soha nem ejtette ki ennyire tisztán a "fúj" szót :). A papa azt mondta, hogy maradék különböző sajtokkal, vajjal és szalámi-kolbász maradékból hasonló ejárással csodás sajtkrém is készíthető. Majd legközelebb :)

2 komment

Címkék: reggeli

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr112620337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diobisztro 2010.11.16. 15:59:00

Az a lényeg, hogy gőz fölött keverd: egész más lesz :)

Vali 2010.11.16. 15:59:00

Na, de jó, hogy megírtad. Ebből eszembe jutott, hogy a hűtőben ott csöpög a tejföl ami már sajt sűrűségű. Gyorsan bekevertem snidlinggel, sóval, borssal. Jó kis reggeli lesz belőle.
süti beállítások módosítása