2010.10.19.
13:35

Írta: diobisztro

Körte krémleves kolbász chipsszel



Ez a recept egy új korszak kezdete::))) Annámmal elhatároztuk, hogy új kaland veszi kezdetét, ami új ízek kereséséről szól, amelyek gyorsak, finomak, és nem kétemberes a kalória tartalmuk:)) Mi ketten ezt jól megbeszéltük, kitaláltuk mit főzzünk. Neki láttunk. Az első lépés a leves volt. Kornél nem óhajtott több körtét enni, inkább a szőlőre szavazott, mi meg beszavaztuk a levesbe a körtéjét:))

Hozzávalók 4 főre /30perc alatt/ 1 adag 361 kalória ( itt szeretném megjegyezni, hogy egy maxi túró rudi 198 kal)
1 ek olíva olaj
1,5 dkg vaj
1 közepes hagyma
1 közepes zeller gumó, (mint az öklöd összezárva)
3 közepes körte (ne legyen puha, de legyen érett)
½ citrom leve (a megtisztított zellert és körtét citromos vízben tartjuk felhasználásig)
1 l alap lé (ez esetben 2 leves kocka feloldva a vízben)
kolbász, petrezselyem zöld apróra vágva

Megolvasztom a vajat, az olíva olajjal. Hozzákeverem az apróra vágott hagymát lassú tűzön párolom kb. 10 percig. Ezután jön bele a zeller és a körte további 10 percig 2dl alap lével párolva, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi alaplevet. Én kevés folyadékon szoktam megpuhítani a zöldségeket, csak a végleges összeállítás előtt szoktam a maradék levet hozzáadni. Tehát, ha megpuhul a zeller és a körte össze turmixszolom, jöhet az alap lé és összeforralom.
A turmixszolási fázisban le tudjuk fagyasztani. Amikor akarjuk, kiolvasztjuk, összeforraljuk az alap lével.
A kolbász bármilyen lehet, most a LIDL-ből való Kiskondás sorozatából a Gyulai típusút használtam. Lehet kapni szeleteltet is bármelyik megoldás tökéletes. Kevés olíva olajon megsütjük, ez lesz a levesbetét.
A kisült zsírral meglocsoljuk, kicsinosítjuk a levesünket.
A ház ura nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, a krémlevesnek álcázott kolbászos levest megkóstolta, és tetszett neki. Ha ajánlanom kellene, a zeller összetevő miatt, mint afrozidiákum, nagyon hatásos, továbbá emésztési panaszokra kiváló. A csajok az „izevégett” is nagyon szeretik, és nem utolsó sorban bíznak abban, hogy a fiúk is rajongók lesznek:))

2 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr282620301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diobisztro 2010.10.19. 13:35:00

Nagyon finom, de tényleg érdemes kipróbálni!
Tegnap ettem meg az utolsó morzsáját, még finomabb volt, összeértek az ízek...

chriesi 2010.10.19. 13:35:00

Izgalmas!
süti beállítások módosítása