1 ek olíva olaj
1,5 dkg vaj
1 közepes hagyma
1 közepes zeller gumó, (mint az öklöd összezárva)
3 közepes körte (ne legyen puha, de legyen érett)
½ citrom leve (a megtisztított zellert és körtét citromos vízben tartjuk felhasználásig)
1 l alap lé (ez esetben 2 leves kocka feloldva a vízben)
kolbász, petrezselyem zöld apróra vágva
Megolvasztom a vajat, az olíva olajjal. Hozzákeverem az apróra vágott hagymát lassú tűzön párolom kb. 10 percig. Ezután jön bele a zeller és a körte további 10 percig 2dl alap lével párolva, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi alaplevet. Én kevés folyadékon szoktam megpuhítani a zöldségeket, csak a végleges összeállítás előtt szoktam a maradék levet hozzáadni. Tehát, ha megpuhul a zeller és a körte össze turmixszolom, jöhet az alap lé és összeforralom.
A turmixszolási fázisban le tudjuk fagyasztani. Amikor akarjuk, kiolvasztjuk, összeforraljuk az alap lével.
A kolbász bármilyen lehet, most a LIDL-ből való Kiskondás sorozatából a Gyulai típusút használtam. Lehet kapni szeleteltet is bármelyik megoldás tökéletes. Kevés olíva olajon megsütjük, ez lesz a levesbetét.
A kisült zsírral meglocsoljuk, kicsinosítjuk a levesünket.
A ház ura nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, a krémlevesnek álcázott kolbászos levest megkóstolta, és tetszett neki. Ha ajánlanom kellene, a zeller összetevő miatt, mint afrozidiákum, nagyon hatásos, továbbá emésztési panaszokra kiváló. A csajok az „izevégett” is nagyon szeretik, és nem utolsó sorban bíznak abban, hogy a fiúk is rajongók lesznek:))