2010.10.18.
09:45

Írta: diobisztro

Csirkemell karamellizált barackkal


Négyen a konyhában. Ez már önmagában is sokat sejtető helyzet, amit még fokozni lehet azzal, hogy mindannyian szeretünk főzni, Anna és én a „lelkes amatőr”, anyuka és apuka gazdag szakmai tapasztalattal rendelkező profi. Éppen a szokásos hétvégi ebédet puttyantottuk össze, amikor a csirkemell következett. Előjött a nagy kérdés mi legyen belőle? Mindeninek volt egy kizárólagosan nagyon különleges ötlete, miközben nagyon éhesek voltunk. Konszenzusra kellett jutnunk, de gyorsan:)) olaszosan harsány ötletbörzénknek a „mamma” azaz Anna vetett véget. Papa! Készítsd elő a csirkét, legyen hozzá a te krumplipüréd, Dóra csinálja meg a csirkét!  Mama játszik a gyerekkel, én terítek! Rendelkezett séfasszony :)))Így állítottuk  elő a csirkemellet a karamellizált barackkal, és krumplipürével.
A csirkemellet szeleteltük, sóval, borssal fűszereztük, állni hagytuk.
Ezalatt feltettük főni a vizet. Béla papa ugyanis forró vízben sokkolja a krumplit, így főzi készre.
Áttöri, vaj, tejszín, só, szerecsendió leheletnyi, és már készen is van.
A csirkemelleket, vajon elősütjük. A fennmaradó vajat, ha szükséges még kiegészítjük, 1-1,5 kanál cukrot karamellizálunk  megforgatjuk benne a barackot. Utána egy tálba lerakjuk a húst, rátesszük a karamellizált barackot és sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.

Tálaláskor friss kakukkfüvet tettünk rá.
Az ebéd tanulsága:
-    kell egy jó ötlet,
-    jó, ha  van, aki megcsinálja,
-    jó, ha tudunk együttműködni ,
-    jó, ha valaki meghozza a határozott döntéseket,
-    ........és a legeslegjobb, hogy  mindezt együtt tudjuk megtenni és megenni:)))))))))

Ui. .... és kell egy kis szottyadt barack a spájzodban, amin túl akarsz adni :) A.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr532620300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása