15 dkg étcsokoládé
4 db tojás
2 ek tejföl
2 ek liszt
2-3 ek cukor
1 ek vanília kivonat
vaj a formák kikenéséhez
kristálycukor
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, az edény alja ne érjen a vízbe, a gőz a lényeg, csak semmi főzés:) A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját folyamatos keverés mellett a csokihoz adjuk úgy, hogy nem főjenek meg. Le szoktam venni a csokit a gőzről, teljesen egyneműre keverem, közben meghűl, ekkor jön bele a sárgája darabonként. Hozzáadjuk a cukrot és a vanília kivonatot (nálam ez saját készítésű volt). Ezután a liszt, majd a tejföl. Robot géppel felverem a fehérjét; csipet sót vagy citromlevet adhatunk hozzá, így keményebb lesz. Majd a csokis masszát és a fehérjét összekeverem lassú nagy mozdulatokkal, hogy levegős legyen, ne törjön össze. A formákat kivajaztam és kristálycukorral béleltem. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem, az órát figyeltem közben.
Szerintem 20 perc elég ha folyósra akarjuk a közepét, ha szilárdabbra 25 perc - egy tűpróbát megér, ha beáldozunk 1 adagot az első alkalommal. Biztos siker!
Ezután még variációkat is fogok készíteni, tényleg egyszerű!