2010.09.22.
13:43

Írta: diobisztro

Elronthatatlan sajtos croissant


Szóval ugyebár (és minden olyan szó, amivel a magyar nyelv törvényei szerint nem lehet mondatot kezdeni :)) nagyon szeretem a hűtött, félkész leveles tésztát, azt, amit a Lidl-ben lehet kapni - jól lehet vele dolgozni, és nagyon finom. Igaz, hogy szerintem a fagyasztást annyira nem bírja, de elég hosszú a szavatossági ideje, és még lejárat után pár napig is tökéletesen használható. Sósat és édeset (pl. a már postolt kakaóscsiga, illetve van annak egy cukros-fahéjas, illetve diós-lekváros klónja is) is szoktam belőle csinálni, most az egyik sós receptemet osztom meg veletek elsősorban Gabi kedvéért, ami lusta vasárnap reggelek tökéletes főszereplője lehet (meg borongós hétköznap estéké egy jó könyvvel meg egy kis roséval mondjuk.... a Frittmann testvérek vagy Dúzsi Tamás Borászatából.. :).
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (na, ennyi biztos nem lesz belőle elég, de tegyük fel... :))
20 dkg félkemény sajt (eidami, trappista, gouda stb.)
1 tojás
A tésztát kiterítem, pizzavágóval /késsel hosszában (azaz a hosszabb oldalával párhuzamosan) félbevágom, és helyes kis háromszögeket gyártok mindkét sorban. A háromszögek hosszanti végébe teszek egy, kb. újjnyi vastag, 3cm hosszú sajtdarabot, feltekerem, és csinosan lehajlítom a végeit. Egy tésztából lesz kb. 16db. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a croissanokat (mondtam már, hogy én azokat az előre felvágott sütőpapírokat szeretem, ami pont akkora, mint a sűtőhöz adott tepsi? A DM-ben meg a Müllerben lehet kapni az biztos.), megkenem a tetejüket felvert tojással, szórok még a tetejükre reszelt sajtot, és 175fokon légkeverve kb. 20 perc alatt készre sütöm őket. Akkor jó, amikor a sajt aranybarna lesz a tetején. Langyosan tálalom. Váratlan vendégekhez is tökéletes. Nagyon gyorsan fogy... :)

Szólj hozzá!

Címkék: desszert sós

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr672620279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása