2010.09.12.
17:55

Írta: diobisztro

Hamis Somlói - vagy ez volt az eredeti....?


Amikor Dóra vasárnap átugrik hozzánk, mindig hoz kalácsot a Garay téri piacról, mert én is, meg persze a fiúk is odavannak érte (a kalácsért és Dórárért is :)), és tökéletes reggeli vajjal és/vagy valamilyen lekvárral. DE a mi kalácskapacitásunk is véges, és sajnos néha a nyakunkon marad több-kevesebb belőle. A múltkor kb. a fele megmaradt, és amikor a papa átlátogatott, a kezébe nyomtam, mert ő nagy rajongója a tejbe áztatott kalácsnak, kiflinek, kenyérnek stb. Igen ám, de a papa másnap egy tállal állított be, amiben a szikkadt kalácsból "gyártott" somlói lapult. Hát, először nem volt nagy bizodalmunk iránta, de az első kóstolás áttörte az előítélet jégfalát, és benyomtuk az egészet :) A recept igazán egyszerű.
A hozzávalók:
0,5kg szikkadt kalács
1 l tej
2 zacskó vaníliás puding
2 zacskó vaníliás cukor
baracklekvár
puhára főzött mazsola
fahéj
Nesquick kakaó
A baracklekvárral megkenjük a felszeletelt kalácsszeleteket. Egy mély tálba a liter tejből, puding porból és vaníliás cukorból főzött még forró pudingból öntünk kb. 2 dl-t, jön rá a lekváros kalács, egy sor mazsola, kis fahéj, kakaó, megint puding, kalács stb. ameddig tart a kalács. A tetejére mindenképpen puding kerüljön és nesquick kakaó. Miután meghűlt, mehet a hűtőbe 1-2 órára. Gyors, tökéletes édesség bármely vacsora után.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert édes

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr942620272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása