2010.08.12.
11:09

Írta: diobisztro

Kukorica krémleves - Csajok, Tequila, Mexikó

Szeretem a chilit, a nevét a színét, úgy, ahogy van. Nálam chili=Mexikó. Egy csajos napon felvetettem a kukorica leves, és quesadilla ötletét, a csajok lelkesen bólogattak, majd jött a gondolat áradat, mi lehetne még: gvakamole, salsa, tequila, margarita. Lelkes volt mindenki, ötleteltünk, fényképeztünk, főpróbát tartottunk tequilaivásból. Könnyen meg lehet szokni:) A margarita nem az én műfajom, mintahogy a koktél sem, de mindennek megvan a helye, és ideje, ennek most itt volt. A közösen összeputtyantott menü Mexikót idézte, a chili hozta a szenvedélyt, a tequila a hangulatot. Azt hiszem, jobban meg kell ismernünk Mexikót:)

Kukorica leves - hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg kukorica fagyasztott/mirelite
2 szál újhagyma
2 cikk fokhagyma
2 ek búzadara
1 l zöldségleves
1 chili
kukorica csipsz
vörös cheddar sajt
só, bors

Turmix gépbe öntjük a fagyos kukoricát, hagymát, fokhagymát, magjától megfosztott chili darabokat. Először durván pürésítjük, kevés meleg leves adunk hozzá, tovább pürésítjük, jöhet bele a búzadara, a teljes mennyiségű levessel készre turmixoljuk.
Egy fazékba öntjük a pürét, felforraljuk. A sűrűséget levessel/vízzel/tejjel/tejszínnel lehet szabályozni, attól függően, mi van a hűtőben. Bevallom, nagy siker volt, két alkalommal is elkészítettem egymás után. Azt tapasztaltam, hogy a botmixer nem tudja a tökéletesen krémes állagot, a turmixgép igen - összességében mindkettő jó volt, nekem a turmixolt verzió profibb, a botmixerrel készült darabosabb. A „levesbetét” fűszeres kukorica, nem is tudom minek nevezzem, mondjuk ropogtatni való, mellé darabolt paprika, menta. A véletlen hozta a mentát, de jól összehozta a csípős, édeskés, sós ízt. Készült „b” verzió is a levesbetétre: a tortilla csipszet sütőben átmelegítettük a ráreszelt cheddar sajttal (a vörös jobb lett volna, most fehéret használtunk).

1 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr752620261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodrincs 2010.08.12. 11:09:00

Külön öröm volt számomra, h régóta hanyagolt jóbarátomat a "Tequila shot citrommal/sóval" kombót bemutathattam a lányoknak... az amúgy is remek hangulat az est folyamán csak fokozódott, ahogy többször magunkhoz invitáltuk... és igen egyetértek jobban meg kell ismernünk Mexicót...
süti beállítások módosítása