2010.08.10.
14:32

Írta: diobisztro

Kreol csirke

A páchoz:

0,5 dl szójaszósz
1 ek. barna cukor
1 ek. fehér balzsamecet
2 ek. sherry
0,5 dl narancslé
1 kk. keményítő
kevés hideg víz
pici chiliszósz
2 csirkecomb




Köret:
05, kg krumpli
2 ág rozmaring
olíva olaj, só


Ezzel a recepttel ha átmenetileg is, de szeretném a csirke comb tejfölös, paprikás, rántott, töltött változatát levenni az étlapról, és ajánlom helyette (mellette) a kreol csirkecombot. Egészen új íz a sültek világában. Nem igényel túl nagy odafigyelést, hagy időt beszélgetni, iszogatni.
Íme az elkészítés: a recept combot használ alap helyzetben, de ha csirkeszárnyunk van otthon az is tökéletes, és az sem szentségtörés, ha oldalast sütünk ezzel a páccal.
A hozzávalókat összekeverjük, a keményítőt először egy kis pohárban külön kikeverjük, hogy ne csomósodjon, majd hozzáadjuk a többi kellékhez, és bepácoljuk vele a húst. Úgy jött ki a lépés, hogy nem azonnal használtam fel a húst, így 1 éjszakán át volt a hűtőben a pácban. A hús átvette a pác ízét kívül-belül. Kivettem a húst a léből, beforraltam a páclevet, és ezzel a sűrű lével befedtem a húst. Jöhetett a sütés. Alap estben 20 perc- fél óra pácolás után mehet a sütőbe. 190 fokon lassan sütjük, a szabály: mind 1 kg 1 óra.
A sütésnél a lassú, de biztos haladás ajánlatos, én az első 40 percet 190 fokon, a második szakaszt - ez kb.10- 20 perc - a hús vastagságától függően 200 fokon (akár afölött is) sütöttem, ekkor már pirul a csirke. Minden itt dől el, ha ropogós, piros, szaftos, ez a meccs már a miénk!
A köret rozmaringos krumpli. Megmossunk, 4 felé vágjuk, olíva olaj, só, rozmaring, a hús sütésének nagyjából félidejében, egy külön tepsiben beraktam a sütőbe, és egyszerre készült el a hússal
Garnírungnak továbbá ruccola, paradicsom olívaolajjal és balzsamecettel leöntve.
Ez egy jó kis pasis kaja, szerették, első közös „maénfőzökneked” alkalomra jó szívvel ajánlom:))

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr952620259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása