2010.12.06.
14:23

Írta: diobisztro

Ramsay is tud jó fej lenni..karácsonyi fasírt



A magyar szokásokat tekintve, hogy egy férfiember készíti a karácsonyi vacsorát, persze lazán, könnyedén, ahogy azt csak egy pasi tudja számomra ebben a pillanatban nem belátható esemény:) Nos, ezt tette a mi Gordon séfünk, mi több jó fej volt vicceskedett, beengedte a gyerekeit a konyhába, és volt türelme velük csokigolyót bigyózni.Gordon, mit jelenség nem a szívem csücske, olyannyira nem, hogy eddig nem volt kedvem tőle főzni semmit. Úgy látszik öregszem, vagy a tolerancia küszöböm nőtt meg, de minden estre kipróbáltam a karácsonyi fasírtját, mert szimpatikus volt az ember, aki főzött:)) Nem ismerem igazán sem az amerikai, sem az angol konyhát, de ha jól sejtem ez az étel a hálaadás napi pulyka tölteléke lehet. Séfünk külön sütötte meg a pulykát és külön a tölteléket. Zseniális! Az étel, a mi Stefánia vagdaltunkra hajaz.Gyakorlatilag egy fűszeres, aszalt gyümölcsös darált hús, csípős kolbásszal betöltve, köretnek pedig egy fűszeres tepsis krumpli.

Hozzávalók:

Ez a Ramsay féle variáció

50 dkg darálthús
1 szál csípős kolbász
10 szem aszalt szilva
10 szem aszalt sárgabarack
1 ek aszalt vörös áfonya
1 alma héjastól lereszelve
friss zsálya levél 12 db
só, bors bőven gazdagon

az én variációm
szinte ugyanaz, de az almát kifelejtettem, viszont 1 közepes fej apróra vágott vöröshagymát beletettem, és 2 kicsi egész tojást. Nem volt friss zsályalevél, ha valaki tudja hol lehet friss fűszernövényeket nagy bizonyossággal kapni az infót megköszönném, ezért most ne is halljátok meg, de húsos mangalia szalonnát hajszál vékonyra szeleteltem és erre az alapra tettem rá a töltelék felét, erre jön a kolbász, de csípős legyen ám, betakarjuk a hús másik felével, feltekerjüka töltelékkel a fóliát, a két véget szorosan összefogjuk és 8-as alakzatban fogjuk. Az alakzat csak azért érdekes, mert elegyengetjük a tölteléket.Ebben az állapotában lehet a hűtőben 1 napig, vagy süthetjük azonnal, 190-200 fokon 40 perc,és ez így igaz pontosan elkészül ennyi idő alatt. Próbáljátok ki szuper! 





3 komment

Címkék: fasírt

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr582620367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef 2010.12.06. 14:23:00

Mindkét recept csillagos ötös.

diobisztro 2010.12.06. 14:23:00

Köszi, próbálni, kipróbálni, tényleg finom:))

Erinacea 2010.12.06. 14:23:00

Irtozatosan szuper recept, mentve!
süti beállítások módosítása