Tökéletes vasárnap, tél, ragyogó napsütés,fagyos reggel, forró csoki! Csábító bűnök, forró csoki, lustálkodás, Michael Bublé.. hmmm....mi kell még??:)
Hozzávalók 1 liter csokihoz:30 dkg étcsokoládé ( minimum 60%-os kakaótartalmú csoki)5 dl tejszín, ahogy Annától tanultam igazi tejből legalább 30%-os zsírtartalommal legalább4 dl tej1dl víz10 szem tejkaramell (Ikeás gyömbéres)2 tk barna cukor1 csipet só1 késhegynyi fahéj1 kupica whiskyA vizet elkezdjük melegíteni, beletesszük a karamellát kevergetve felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt kevergetjük melegítjük, hozzáadjuk a darabolt csokit, melegítjük, jöhet a tej ezzel állítjuk be a sűrűségét. Elővesszük a kézi vagy gépi habverőnket és ezzel tovább habosítjuk a csokit, fűszerezzük só, cukor, fahéj whisky. Nem engedjük felforrni, csak legyen tökéletesen forró. Poharakba töltjük, elkészültünk. Szerintem nem kell rá plusz tejszínhab, de az élvezeteket tovább lehet fokozni, kinek-kinek kedve szerint :)