2010.12.05.
09:21

Írta: diobisztro

Advent második angyala vörös ruhában érkezett, avagy a szeretet nyelve


…vörös palástban serleget tartott a kezében.
Előzmény: http://diobisztro.blog.hu/2010/11/19/egy_het_mulva_advent_minden_amit_az_adventrol_tudni_erdemes
Elérkezett advent második vasárnapja, a piros ruhás Mikulás előestéje. A héten is volt minden: sikerült  rohanni, nem figyelni, kiborulni, megbetegedni, határidők, mindent megoldani még az ünnepek előtt. Ebben a felfordulásban kellene felrezegnünk abba az állapotba, amikor el tudjuk mondani a másik embernek, hogy mennyire fontos az életünkben, el tudjuk mondani, hogy nem akarjuk szándékosan megbántani, csak néha nem látunk ki a saját falaink mögül, nem látjuk magunkat, így őt sem vagyunk képesek látni, de törekszünk rá! Mindössze ennyit szeretnénk. Készülünk a szeretet ünnepére, de vajon tisztában vagyunk-e szó jelentésével? Ismerjük-e a szeretet nyelvét? Mindenkinek mást jelent ez a szó. Amikor nem vagyunk a szeretet állapotában, nem vagyunk képesek látni a másikat. A bonyodalmat az okozza, hogy nem azonos szeretet nyelvet beszélünk. Egy „szeretet nyelv” összefoglalót rögtönöznék. Öt nyelv létezik, ezek keveréke nagyon bonyolult, és rendkívül egyszerű figyelmet igényel, de ha erre nem vagyunk képesek egyszerűen, kérdezzük meg: 
"Te honnan tudod, hogy téged valaki szeret?"

A szeretet nyelvjárásai:

- Az elismerő szavak: nagyon ügyes vagy, ez nagyszerű volt, jót főztél köszönöm stb. Itt szeretném megjegyezni, hogy ez sokkal nehezebb, mint gondolnánk, persze formálisan nem nagy ügy, de úgy szívből, IGAZÁN még annak is, akiért nem rajongunk, szóval nem egyszerű, de csodatévő!!! Ezeknek a mondatoknak a kimondása angyalszárnyakat növeszt.
- A szexualitás, az érintés ez energiák összeadódnak és nem egymegegy =kettő, hanem hatványozódnak az energiák, ami azt jelenti: növekszik az energia szintünk, javul a kapcsolatunk önmagunkkal, a másik emberrel, a világgal. A közelség, az egység megélése, a nem vagyok egyedül élménye, ez adhatjuk egymásnak.
- A minőségi idő. Hogy lehet az idő minőségi? Nem azt csinálom, amit én akarok, hanem tudom, hogy a másik mit szeret és megadom neki ezt az időt, pl. elmehessen 2 órára találkozni a barátaival, elvonulhasson a fürdőszobába, lazítani egy pohár pezsgővel, társasozunk, szabadon választott. Együtt tenni valamit, főzni, sportolni, kirándulni, takarítani, bármit, amit együtt szeretünk.
- A szolgálat, segítséget adunk: ennél a pontnál sok félreértés van. Akkor is adunk segítséget, ha nem kérnek, és akkor sem segítünk, ha módunkban áll. Itt fontos szabály működik: a segítséget kérni kell! Ha kértek tőlünk, mindenképpen meg kell keresni a segítségnyújtás módját a tőlünk telhető legnyitottabb szívvel, nem csak úgy, tessék lássék, csak hogy le legyen tudva!!
- A pénz. Erről sokat lehetne írni, hogyan lett a szeretet nyelve. A pénz, mint annyi minden körülöttünk energia, ha jól használjuk, jó célt szolgálunk, önzetlenek vagyunk az adásban, és hálásak az elfogadásban tökéletesen tud működni. Ne legyünk, mohók tudjuk mennyi az elég!

Ezen a vasárnap Mihály arkangyal szeretetenergiáját hozta el nekünk. Mihály az angyali seregek vezetője, akik a szeretet tűz energiáját lobbantják fel a szívünkben. Mihály piros köpenye a szenvedélyről, a lelkesedésről, a feltétlen odaadásról üzen.
Napja: egész évben a vasárnap
Témái: a jólét, pénz, mentális erő, spirituális megvilágosodás, és a növekedés 
Színe: sárga, arany
Illata: fenyőtömjén, vanília, fahéj


"ÉS ISTEN megteremtette az ANGYALOKAT. Erőt az erejéből, FÉNYT A FÉNYÉBŐL"
(atlantiszi teremtés könyve).

AZ ANGYAL szó (angolul: angel, latinul: angelus) eredetileg atlantiszi szóösszetétel: ANG - ÉLET (az egyiptomi szimbólum, az Ankh az Élet Kulcsa-szintén innen ered) AZ EL: ISTEN FÉNYE. Szabad fordításban tehát ÉLŐ ISTENFÉNY, vagy ÉLETET ADÓ ISTENI FÉNY. Angyalok velünk vannak. 
De tudnunk kell, hogy csak akkor segíthetnek, ha mi kérjük őket, mert tiszteletben kell tartaniuk az emberek szabad akaratát. KÉRJÜK, MERJÜNK segítséget kérni!  Az angyalok csak akkor segíthetnek, ha kérünk...! Ne felejtsük el megköszönni, és hálánkat kifejezni, bármilyen módon!

Szólj hozzá!

Címkék: tudástár

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr662620365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása