Emlékeztek - amikor anyának akartam muffint sütni kiderült, hogy átmenetileg elveszett a szakácskönyvem? Mármint amiben gyűjtöm a recepteket. Kénytelen voltam másik külső segítséget kérni, de azóta hála felleltem a könyvet, és most megosztom veletek a receptet - mondom A receptet. A receptet évekkel ezelőtt egy fénymásolt papírdarabon lőttem az Ikeában, gondolom a muffinsütő promóciója akart lenni. Én amióta az eszemet tudom, e szerint sütök muffint, illetve ezt az alaptésztát variálom. Mivel a mama nagy muffin fun, ezért ma is sütöttem egy tepsivel, de tuti ami biztos - meg hogy nekem is meglegyen, ha legközelebb elhagynám a könyvemet - megosztom veletek az alapreceptet is.
Alaprecept 16 db nagy muffinhoz29 dkg liszt2 tojás (akciós tojásból 3)20 dkg cukor3 ek lekvár 1/2 cs sütőpor5 dkg kakaópor (sima)5 dkg tört csokiA hozzávalókat fakanállal összekeverjük, de nem dolgozzuk ki. Kapszlikat teszünk a muffinsütőbe, nagykanállal kiadagoljuk a tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Mai változat2 tojás (akciós tojásból 3)
3 ek lekvár (ha valaki, mint én ma elnézi, és a két éves szilvalekvár helyett a szuperfinom eperlekvárját használja fel, akkor 4 ek)
Az elkészítése mint fenn, annyi különbséggel, hogy a diót előtte serpenyőben kicsit megpirítottam. Mivel ebben a receptben nincs tej, tejérzékenyeknek is adható. Nagyon finom dió helyett mákkal és meggyel. Figyeljetek, mert a csini mintás kapszlik néha nehezen jönnek le a muffinokról - nekem eddig legjobban a Tescóban kapható "galléros" vált be.