2010.10.11.
10:37

Írta: diobisztro

Káposztás sztrapacska


A káposztás tésztát szeretjük cukrosan, sósan ez nehéz döntés, mindenki ragaszkodik a saját verziójához :) El sem tudja képzelni, másként az ételt, mint ahogy megszokta. A sztrapacskát nem sokan készítik mondván, hogy macerás, nem mondom, hogy nem az, de nem is annyira bonyolult. A káposztát ugyanúgy készítjük elő, mint a tésztának 1 közepes fej káposzta (1kg), 1-1,5 ek cukor, olaj szükséges az alaphoz.
A káposztát lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk kb.20 percig, amíg összeesik. Ez alatt lereszelünk 4-5 db  közepes krumplit, annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy nokedli szerű masszát kapjuk, jöhet bele 1 egész tojás, só, bors.
A káposztát kicsavarjuk, az olajon karamellizált cukorra tesszük és lepirítjuk. Közben feltesszük forrni a vizet, teszünk bele sót, beleszaggatjuk a nokedlit. Amikor feljön, a víz tetejére megfőtt. Leszűrjük. Itt két lehetőség van, ha van rá esély, hogy elfogy egy étkezésre nem szoktam leöblíteni, azon melegében összekeverem, a meleg káposztával utána sózzuk, borsot tálaláskor teszünk rá. Ha nagyobb adagot készítünk, öblítsük le és úgy keverjük össze. A maradékot lehet fagyasztani. Amikor elővesszük, kiolvasztjuk, sütőben mikróban melegítve nagyon finom. Összességében 30-40 perc alatt össze lehet hozni.
Szerintem finomabb, mint a tészta.  A káposzta reszelésén szokott elbukni a történet. Készítsünk nagyobb adagot, van már Boschnak önálló aprító gépe, vagy más aprító készség. Szánjuk rá időt, ezt a káposzta alapot rétesbe, tésztába, rizzsel összekeverve, régi-új ízeket hozhatunk össze.




Szólj hozzá!

Címkék: vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr132620294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása