A káposztát lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk kb.20 percig, amíg összeesik. Ez alatt lereszelünk 4-5 db közepes krumplit, annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy nokedli szerű masszát kapjuk, jöhet bele 1 egész tojás, só, bors.
A káposztát kicsavarjuk, az olajon karamellizált cukorra tesszük és lepirítjuk. Közben feltesszük forrni a vizet, teszünk bele sót, beleszaggatjuk a nokedlit. Amikor feljön, a víz tetejére megfőtt. Leszűrjük. Itt két lehetőség van, ha van rá esély, hogy elfogy egy étkezésre nem szoktam leöblíteni, azon melegében összekeverem, a meleg káposztával utána sózzuk, borsot tálaláskor teszünk rá. Ha nagyobb adagot készítünk, öblítsük le és úgy keverjük össze. A maradékot lehet fagyasztani. Amikor elővesszük, kiolvasztjuk, sütőben mikróban melegítve nagyon finom. Összességében 30-40 perc alatt össze lehet hozni.
Szerintem finomabb, mint a tészta. A káposzta reszelésén szokott elbukni a történet. Készítsünk nagyobb adagot, van már Boschnak önálló aprító gépe, vagy más aprító készség. Szánjuk rá időt, ezt a káposzta alapot rétesbe, tésztába, rizzsel összekeverve, régi-új ízeket hozhatunk össze.