A nyírturai túra során cukkinit is kaptunk (nekem mindig az "uborka szerű izé" jut először eszembe, a gasztro antitalentum férjemtől kell rákérdeznem a nevére; egyszerűen nem tudom megjegyezni...). Kettőt adtam anyunak, kettőt betettem a kovászos uborkák közé - szuper lett, de erről majd a jövő héten-, kettőből pedig ebédet főztem. A gyerek meg az apja is szereti a tésztát, volt egy lejárat közeli bio egész paradicsom konzervem a'la DM a spájzban, így gondoltam, összeütök egy valami gyors ebédet. Feltettem a tészta vizét forrni. Vettem egy fej vöröshagymát, és kb. 2 evőkanál olivaolajon megfuttattam a wokban. Rádobtam a hűtőben talált, csíkokra vágott maradék felvágottat (angolszalonna, Sága tavaszi felvágott, meg valami sonka), a felkarikázott cukkiniket, egy jó nagy adag petrezselyemzöldet, meg persze a paradicsomkonzervet. Sóztam, borsóztam, kakukkfüveztem, összerottyantottam. Az időközben elkészült tésztát ráöntöttem a ragura, összemelegítettem, és tálaláskor parmezán jellegű sajtot reszeltem rá. Akinek csak félkemény sajtja van a hűtőben (trappista, gouda, eidami vagy akár scamorza stb.) azt is nyugodtan használhatja - gyors, könnyű ebéd vagy vacsora lesz belőle (15 perc volt kb. De tényleg.).
2010.08.23.
08:25
Írta: diobisztro
Mindent bele tészta 1. verzió
Szólj hozzá!
Címkék: tészta vegán
A bejegyzés trackback címe:
https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr632620265
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.