2010.08.02.
09:17

Írta: diobisztro

Egyszerű és gyors finomság a' la Nigella


Hozzávalók 2 főre
3 tojás
25 dkg túró
3-5 ek liszt, vagy búzadara
cukor, só
csipetnyi sütőpor


A receptet Nigella egyik reggelije ihlette, nem csak reggelire finom, bármikor édesség gyanánt, Jól illeszthető a fogyókúrás időszak édességei közé is.
A túrót a tojássárgájával, cukorral, sóval, búzadarával vagy liszttel összekeverem a fehérjét, fehéredésig felverem, majd az egészet összekeverem, kicsit állni hagyom.
A kicsi állás a megfelelő sűrűség elérését jeleni, amíg megdagadnak a búzadara vagy a liszt részecskéi. Kisütöm. Az amerikai palacsinta sűrűségét, méretét kell elérni az állagát tekintve, a sütés lassú tűzön történik, forró srpenyőben. Friss gyümölcs, lekvár, méz, illik hozzá.
Én a cukrot lecsökkentettem, mézzel locsoltam meg, az egészség jegyében, friss eperlekvárt kínáltam hozzá. Finom és gyors:)

Szólj hozzá!

Címkék: desszert édes

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr892620253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása