2010.11.14.
10:37

Írta: diobisztro

Vasárnapi gyors reggeli - gombás pirítós

Csak egy gyors kedvcsinálót akarunk adni, ha valaki csak most kelt fel, és még nincs ötlete egy gyors, de finom reggelihez. Végy egy doboz gombát (ha nincs, a dobozos is nagyon finom lesz), negyedeld a fejeket, gyors mozdulatokkal mosd át. Vágj egy fél fej hagymát apró kockákra. Oliva olajat melegíts fel egy serpenyőben, dobd rá a gombát, piros kaliforniai paprikát, egy kis chilit ha szereted, sót, borsot, petrezselymet, bazsalikomot, párold össze. Közben piríts pár szelet kenyeret, mosd meg a koktélparadicsomot. Ha kész a gomba, oszd szét a pirítósok között, tálalj mellé pár szem koktélparadicsomot, önts rá még egy kis olivaoljat a kenyérre inkább, és kész is a fenséges, szupergyors reggeli. Száraz vagy rosé pezsgővel add, ha kápráztatni akarsz, ha nem, akkor csak azzal, amit általában isztok :) Jó étvágyat! Előételnek is kitűnő....


ui: csodálatos fények, árnyákok játszottak ma reggel, érdekes hangulat. Nem lehet tudni, mit játszik velünk az élet:)) Meglepő így tél elő havában, ez különleges nyárutó! Ez egy olyan hétvégi randi reggelinek beillő falat, igazán friss ízek, a nyári emlékeket idézi igazi Toscana. (D.)

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr362620335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása