2011.01.27.
08:30

Írta: diobisztro

Palacsinta újrahasznosítva


Az a nem várt helyzet állt elő, hogy megmaradt 7 db palacsinta. Topogtunk, mint tyúk a jégen, hogy mi legyen: megenni már nem akartuk, mert tele voltunk, kidobni meg csak nem fogunk ennyi friss palacsintát?! Ja, és a fiúk sincsenek itthon, hogy megegyék reggelire... Aztán anyósomtól jött az ötlet: töltsük be, tegyünk rá valami létyót, és süssük csőben. Nosza, tett követte az ötletet, és nagyon finom vacsorát kaptunk, ami kb. 30 perc alatt elkészül. Azon vacilláltunk, hogy ennél az ételnél a variációk száma végtelen, mert paradicsomos létyóval, de sütőtökkel is csak finom végeredményt kaphatunk.


Hozzávalók:
7db palacsinta

töltelék
1 ü gomba
1 fej lilahagyma
3 gerezd foghagyma
petrezselyemzöld

létyó:
3dl főzőtejszín
1dl tej
1 ek mustár
1 kk vegeta
petrezselyemzöld

só, bors ízlés szerint
vaj a tál kikenéséhez
reszelt sajt a tetejére

Olajon feldobjuk a hagymást, pároljuk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselymet, és összepirítjuk. Nem kell túlpárolni, finom, ha egy kicsit ress marad a hagyma a töltelékben. A létyóhoz valókat fakanállal összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, háromba vágjuk, és a kivajazott tálba állítjuk őket. Ahogy az összes kész van, nyakon öntjük a lével, rá a sajt, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt összesütjük. Könnyű ebéd vagy vacsora, jó kis könnyű fehér borral kínáljuk.

1 komment

Címkék: rakottas

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr452620421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bianka 2011.01.27. 08:30:00

Ötletes és finom
süti beállítások módosítása