2011.01.20.
08:58

Írta: diobisztro

Tonhal pogácsa/ropogós

Ebben a ködös, nyálkás időben egyszerűen nincs kedvem főzni.... Fáj a fejem, nyamvadtnak érzem magam, anyósom itt léte is csak egy kicsit vidít fel - szóval nem egyszerű. Ráadásul lett egy fittness megszállott uram, aki ilyeneket mond, hogy "nem vagyok éhes", meg "jaj, már 5 óra elmúlt, nem eszem semmit mert olyan leszek mint egy disznó" - csak ülnék egy csöndes sarokban... De tegnap megráztam magam egy kicsit, nem érdekel, legfeljebb nem eszel szívem, de a gyerek nem  nőhet fel virslin bármennyire is szereti! 
A recepttel régóta szemezek, egyszerű és gyors.

Hozzávalók kb. 20 apró fasírthoz:
2 doboz sós vizes tonhal konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1 ek mustár
fél citrom leve
2 ek petrezselyemzöld
1 kis fej főtt krumpli kockára vágva
3 akciós tojás
1 ek vaj
3 szelet szikkadt kenyér (mindegy milyen, nálunk teljes kiőrlésű szendvicskenyér volt épp)
só, bors, pritamin 

Villával jól áttöröm a tonhalat meg a krumplit, aztán egyszerűen hozzákeverem a többi hozzávalót - jól formázható masszát kell kapni. Kicsit állni hagyom a masszát, aztán kézzel kb. 5 cm átmérőjű ellapított pogácsákat tettem a felmelegített olajba, és közepes lángon pirosra sütöttem mindkét oldalukat. Mivel én krumplipürét adtam mellé köretnek, nem volt macera, hogy kellett bele egy kis szem főtt krumpli, de elhagyható, ha éppen zöldsalátával adnád. Más zöldségekkel is finom, akkor érdemes a fagyasztott zöldségeket pár másodpercre forró vízbe tenni, de semmiképp nem megfőzni!! Ja, és persze az egész megvan kb. 25 perc alatt. Mondanom sem kell, hogy amikor őfelsége hazafáradt - "nem tudtam bemenni, mert nem volt üres szekrény" - persze hogy megevett mindent... :D A pogácsából kihullt, megsült kukoricaszemek pedig isteniek....

4 komment

Címkék: hal

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr772620414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diobisztro 2011.01.20. 08:58:00

Hogy neked mire nincs energiád az ikrek mellett :)

Ben Dor 2011.01.20. 08:58:00

Tapasztalat alapjan javaslom a fasirtok olajban torteno sutese helyett, a sutoben(sutopapiron) valo megsuteset. Nem veszit az izebol, plusz egeszsegesebb:))))

diobisztro 2011.01.20. 08:58:00

... és az benne a jó, hogy rengeteg féle képpen tudod ízesíteni a tonhalat, mert elég semleges íze van : ebben pl a mustár nagyon kijön, De lehet helyett torma is.

Bianka 2011.01.20. 08:58:00

Nagyon finom lehet, nagy halas vagyok
süti beállítások módosítása