2011.01.18.
09:33

Írta: diobisztro

Rajongásunk tárgya: Leonardo poharai


A szép forma egyszerűen magával ragad! Egy pillanat alatt bele tudok szeretni egy jó fogású pohárba, aminek megfelelő a súlya, kényelmesen elférnek az ujjak a szárán, és nem szorul az orrunk a pohárba.

A kedvencem most a tulipán pohár, amiből grappát és pálinkát szoktunk inni. Néhány éve, még a snapszos pohár volt a menő a pálinkához. Aztán a pálinka is elfoglalta méltó helyét a gasztronómiában, divat lett pálinkát inni, felfedezni a gyümölcs illatát, megvizsgálni az olajosságát. Tehát más szempontok lettek fontosak, nem a gyors hatás, mint inkább a tartós élvezet, és elkezdtek megfelelő poharakat gyártani hozzá.

A vörösboros illetve burgundis pohár szintén nagy szerelem, ő egy igazán nagy, tiszteletet parancsoló pohár (kehely), alá tudod fűzni az ujjaid, lehet forgatni, csodálni az ital színét, illatát.








Az üdítős, nálam vizes pohárnál az én szempontom a méret. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk egy nap, ez 1,5- 3 liter között mozog. Ha nagyobb a pohár nem kell foglalkozni azzal, hogy folyamatosan töltögessünk. Így nagyobb az esélye annak, hogy ezt a mennyiséget megisszuk. Annám meglepett ezekkel a színes poharakkal, imádom ezeket a színeket. Nem csak víznek, de long drink italokhoz is tökéletes.





A poharak árát tekintve igen nagy a szórás. Az Ikeában néhány száz forintért készletet vehetünk, igazán jó formákban, bátran használhatjuk, mert bármikor tudjuk pótolni. Ezek a poharak Leonardo poharai, kristályüvegből készülnek, csodaszép hangjuk van, most a téli vásár idején szuper jó áron lehet őket beszerezni. Amikor egy ilyen dizájner poharat használok, nekem mindig kapcsolódik hozzá egy élmény, egy vacsora, egy jó bor, egy csók, szóval valami, amitől más lesz, mint a többi J

Ui. nekem meg ők a kedvenceim: nagyvilágiak, csinosak, pezsgőzni is lehet belőlük, meg persze koktélozni /martinizni is. Kicsit nagy helyet foglal a szekrényben, de amikor rájuk nézek.... :) A.







Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr912620412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása